Officiële opening bosbadbeach

BAARN: Wethouder Jansma van Sport opende zaterdag met een zuivere service de nieuwe beachvolleybalvelden op het terrein van het Bosbad. Daarmee gaf hij ook het startsignaal voor het allereerste beachvolleybaltoernooi dat op deze locatie werd gespeeld. Jaapjan Eringa, voorzitter van volleybalclub Touché ’86 en Bosbadvoorzitter Adrie van der Meij blikten bij de opening terug op de totstandkoming van de twee beachvolleybalvelden en trokken als blijk van hun samenwerking gezamenlijk een rolbanner van de ‘Bosbadbeach’ omhoog.

De plannen voor de twee zandvelden ontstonden toen het Bosbadbestuur zocht naar nieuwe mogelijkheden om het Bosbadterrein beter te benutten en Volleybalvereniging Touché ’86 haar leden graag in de zomer wilde kunnen laten beachvolleyballen. “Een geweldig initiatief,” zegt wethouder Jansma, die zelf in zijn jeugd jaren volleybalde, na de opening van het toernooi. “Mensen willen graag een totaalbeleving als ze een dagje uitgaan en deze nieuwe velden dragen daaraan zeker bij.” Wijzend op de fanatieke volleyballers op de zonovergoten velden voegt hij eraan toe: “Leuk ook dat de mensen meteen al zo enthousiast zijn en dat ze meedoen aan het toernooi. Het weer werkt gelukkig ook fantastisch mee.

Beachvolleybal is erg populair geworden, mede door de goede prestaties van de Nederlandse top op dat gebied. Het leeft enorm. Dee velden zijn leuk voor de volleyballers, maar ook voor de niet- volleyballende jeugd. Als sport moet je meegaan met de tijd en dit is daar een geweldig van.” Touché ’86 speelde twee poules: de eerste voor iedereen die zich had opgegeven, ook van buiten de club en de tweede voor eigen leden. De poules werden gewonnen door de teams ‘Zandstorm’ en ‘Even juichen, hoi!’ Touché gaat deze zomer drie avonden per week gebruik maken van de velden.

Met een zuivere service werden de nieuwe beachvolleybalvelden geopend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.